8 dingen die je moet weten voordat je begint aan een camperreis door Canada

Denk je erover om een roadtrip door Canada te maken in jouw camper? Zo ja, dan zijn er een aantal dingen die je moet weten voordat je de weg opgaat. Hier zijn acht tips om jouw camperreis Canada tot een succes te maken.

1. Kies de juiste camper voor jouw reis

Net als bij het kiezen van een auto voor een roadtrip, zijn niet alle campers gelijk. Je wilt er een kiezen die de juiste grootte en het juiste type heeft voor jouw reis. Als je maar een paar weken reist, is een kleinere camper misschien prima. Maar als je onderweg veel gaat kamperen en wandelen, hebt je een grotere camper met meer bergruimte nodig.

2. Zorg ervoor dat jouw camper in goede staat is

Voordat je op reis gaat, moet je jouw camper grondig controleren om er zeker van te zijn dat alles in orde is. Dit omvat het controleren van de banden, de remmen en de motor. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg voorraad hebt, zoals water en brandstof, voor het geval je onderweg tegen problemen aanloopt.

3. Stippel jouw route uit

Het is belangrijk om je route van tevoren te plannen, zodat je weet waar je heen gaat en hoe lang het duurt om er te komen. Je wilt niet dat je elke dag te veel tijd kwijt bent met rijden en te weinig tijd hebt om de plaatsen die je bezoekt te verkennen.

4. Vergeet de campings niet

Een van de beste dingen van reizen met een camper is dat je kunt kamperen waar je maar wilt! Zorg ervoor dat je verschillende campings langs jouw route onderzoekt en boek ze indien nodig van tevoren.

5. Wees voorbereid op extreme weersomstandigheden

Canada is een groot land, en dat betekent dat het een grote verscheidenheid aan klimaten heeft. Zorg dat je kleding meeneemt voor alle weertypen, van warme zomerdagen tot koude winternachten. En vergeet je zonnebrandcrème en insectenspray niet!

6. Ken de verkeersregels

Canadese chauffeurs moeten zich aan specifieke regels houden als ze met hun camper rijden. Zorg dat je die kent voordat je op reis gaat – anders kun je een flinke boete krijgen!

7. Pak niet te veel in

Het kan verleidelijk zijn om alles in te pakken behalve het aanrecht als je op reis gaat, maar weersta die verleiding! Vergeet niet dat je rondrijdt in een camper, dus er is niet zoveel opbergruimte als in een auto. Probeer alleen het hoognodige in te pakken.

8. Neem entertainment mee voor onderweg

Road trips kunnen lang en saai zijn als je niets hebt om je te vermaken. Neem boeken, spelletjes of films mee voor de lange ritten tussen bestemmingen.

Een camperreis door Canada kan een leuke en lonende ervaring zijn, maar er zijn enkele dingen die je moet weten voordat je vertrekt. Onze tien tips zullen helpen om je reis tot een succes te maken. Op WRC.nl kun je meer lezen over een reis met een camper door Canada. Dus waar wacht je nog op? Ga inpakken!